Doplňující informace k letnímu táboru

05.05.2013 10:49

1) cena tábora je 3450 kč, v případě ubytování sourozenců je částka 3100 kč/týden za každé dítě.

2) nabízíme i možnost tzv.příměstského pobytu, kdy je možné dítě ráno dovézt a dle dohody navečer vyzvednout, cena v tomto případě je 300 kč/den

3) ubytování - mladší děti budou automaticky ubytovány po dvou v dřevěných chatkách typu A, starší mají možnost volby chatka - stan.

4) stravování - probíhá na místě společným stravováním, kdy strava je zajištěna 5x denně, včetně neomezeného přísunu tekutin. Každý den se bude vařit z čerstvých potravin dovezených od výrobců, či z obchodu. Samotné vaření bude zajištěno kvalifikovanou kuchařkou a pomocnou silou v klasické vojenské polní kuchyni. Jídelníček bude k dispozici zhruba jeden týden před zahájením pobytu a dle potřeb si vyhrazujeme právo na jeho případnou aktualizaci. Kontrolu jídelníčku můžete provést každý den na našich internetových stránkách.

5) bezpečnost a dozor - je zajištěn následně :

 a ) všichni účastníci budou pojištěni, pojíštění je zahrnuto v ceně a nárok na pojistnou událost vzniká dnem nástupu a zaniká dnem ukončení pobytu.

 b ) bezpečnostními prvky a ochrannými prostředky.

 c ) zdravotní dozor je zajištěn registrovanou zdravotní sestrou, pedagogický - personálem s pedagogickým vzděláním a odborný - personálem se vzděláním na chov koní a jezdeckou licencí.

6 ) program - bude rozdělen na jednotlivé skupiny dle věku dětí a jejich zdatnost.

 

   Tábor je zaměřen na koně, a tak chceme zdůraznit pro některé rodiče, že hlavní program se odvíjí od jezdectví, koní - jejich potřeb. výcvik dětí probíhá pod odborným dozorem ve skupinkách a nejprve je dítě přezkoušeno v ohradě, kdy cvičitel vede koně s jezdcem na prodlouženém vodítku tak, aby zjistil zdatnost dítěte. Následně bude dítě dle dovednosti přiděleno k jednotlivým skupinkám.

   Osobní volno si každé dítě vyplní dle svých potřeb s tím, že vedoucí průběžně provádí kontrolu.

   Organizovaná zábava se bude odvíjet od počasí a potřeb koní. Do této zábavy máme zahrnuty např.následující : 

      a) soutěže v sedle

      b) společenské hry v zahradních stanech v případě nepřízně počasí

      c) večery s knihou

      d) společné vyjížďky do volné přírody

      e) skupinová výpomoc na chodu tábora

      f) např. zdravověda

   A z dalších aktivit uvádíme např. táboření - chování v přírodě, rozpoznávání divoké zvěře, rozpoznávání stromů a rostlin, různé druhy ohňů, topografie, orientace v přírodě ( dle přírod.jevů - stavby mravenišť, mechu na stromech, apod. ).

   Tématické přednášky - hasiči, zdravotníci, osobnosti z jezdectví.